LAKSEMOUSE


  • 100 g rå laks
  • 150 g røkelaks
  • 1 boks lodderogn
  • 1 boks ørretrogn
  • 1/4 finhakket løk
  • 2 1/2 dl rømme
  • 1/4 sitron
  • 2 plater gelatin

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann for å bløte opp
    Finhakk laksen. Tilsett finhakket løk og rør inn rømme. Smak til m sitronsaft, salt og pepper. Rør inn lodderogn og finhakket dill.
    Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i et par ss varmt vann, og rør dem forsiktig inn i mousen

    Hell i porsjonsfomer og avkjøl 3 timer, så gelatin stivner
    Pynt med ørretrogn, litt dill og sitron


    Server med champagne. Vi har alltid laksemous på nyttårsaften, og vi drikker champagne til forrett, istedet for til midnatt