BERGENSK FISKESUPPE


  • 100 g hvit fisk
  • 100 g rød fisk
  • 1 fiskebolle per porsjon
  • 10-15 blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 1 gul løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/4 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 2 gulerøtter
  • 1 ss maisenna
  • 1/2 l fiskekraft
  • 2 dl fløte
  • 1 neve dill
  • 1 neve kruspersille
  • saften av 1/4 sitron
  • 2 ss eddik
  • salt og pepper
  • olivenolje

    Rens fisken og del den i 2 cm terninger, hvis du ikke har kjøpt ferdig fiskesuppeblanding, som min fiskebutikk har. Legg fisken på et fat og ha på salt så det kan trekke litt inn mens du gjør suppa klar
    Stek finsnittet gul løk i olje til den er blank, tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder til. Hell på 2 dl hvitvin og kok opp
    Damp rensede blåskjell i vinen til de åpner seg. 2-3 minutter under lokk. Ta ut skjellene og oppbevar dem i en bolle til suppa er ferdig
    Tilsett fiskekraft, fløte og grønnsakene, kok 4-5 minutter
    Varm opp fiskebollene i suppa, jeg kjøper nydelige fiskeboller i fiskebutikken til dette, deler dem i 2 eller 4 før jeg har dem i suppa
    Jevn så suppa med 1 ss maisenna. Smak til med salt, pepper, sitron og eddik. Tilsett finhakkede urter. 
    Ha så i fisken og rør rundt, fisken trenger ikke mer enn et minutt i gryta, ha til slutt oppi blåskjellene og server straks