urter etter smak, og hva du har, rikelig Timian, Oregano, 1 stilk rosmarin, kruspersille, basillikum
Stek løken blank i olivenolje, tilsett finhakket hvitløk og la surre med 20 sekunder, tilsett så tomatpure og rør den inn i løken, la den "svi" i kjelen et minutt - tilsett så tomatboksen og urtene Alt utenom bassillikum bladene kan koke med hele tiden, bladene av basillikum må du ha i når sausen er ferdig La sausen småkoke så lenge du vil - mellom 20 min og 2 timer
Pizzadeig
3 dl vann
1/2 dl olivenolje
1/4 pakke gjær
1 ts salt
1/2 kg pizzamel
Rør ut gjær i vann, bland med olje. Bland mel og salt i en bolle, tilsett vannet og rør/kna sammen Heves til dobbel størrelse Jeg pleier å sette pizzadeigen på morgenen så den kan stå og heve hele dagen - gjerne før jeg drar på jobb om det er fredag, bare sørg for stor nok bolle så deigen ikke beveger seg ut over benken
Topping
Ost, bruk det du har, gjerne en mozarella også
"italiensk pølse" - jeg bruker Salami Siliana, nydelig på pizza
Spekeskinke
Oliven
Bak ut pizzadeigen til en stor rund pizza, på et bakepapir Bre tomatsaus over deigen Legg på ost - enten skivet eller revet Legg toppingen over osten, skiver av pølse, spekeskinke og oliven Fordel tilslutt en mozarella revet i store biter på toppen
Stekes i ovn, helst på pizzasten eller pizzastål om du har, 8 minutter på 300 grader Går ikke ovnen til 300 må du legge på litt steketid, ca 12 minutter på 250 grader - følg med og ta ut pizzaen når den er stekt slik du liker den En pizzaspade gjør det enkelt å ta pizzaen inn i ovene og ut igen Jeg liker å lage pizzaen på et stekepapir, for å slippe å ha så mye mel på deigen. Har du ikke pizzaspade kan du bake ut pizzaen på stekepapir på stekebrett - men da må den steke enda litt lenger
Server gjerne med litt rukkola, fersk bassilikum og et glass rødvin