PIZZA 
m Tomatsaus og italiensk pølse


  • Tomatsaus
  • 2 gule løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 ss tomatpure
  • 1 boks tomater
  • urter etter smak, og hva du har, rikelig
    Timian, Oregano, 1 stilk rosmarin, kruspersille, basillikum

    Stek løken blank i olivenolje, tilsett finhakket hvitløk og la surre med 20 sekunder, tilsett så tomatpure og rør den inn i løken, la den "svi" i kjelen et minutt - tilsett så tomatboksen og urtene
    Alt utenom bassillikum bladene kan koke med hele tiden, bladene av basillikum må du ha i når sausen er ferdig
    La sausen småkoke så lenge du vil - mellom 20 min og 2 timer

    Pizzadeig
  • 3 dl vann

  • 1/2 dl olivenolje

  • 1/4 pakke gjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 kg pizzamel

    Rør ut gjær i  vann, bland med olje. Bland mel og salt i en bolle, tilsett vannet og rør/kna sammen
    Heves til dobbel størrelse
    Jeg pleier å sette pizzadeigen på morgenen så den kan stå og heve hele dagen - gjerne før jeg drar på jobb om det er fredag, bare sørg for stor nok bolle så deigen ikke beveger seg ut over benken

    Topping
  • Ost, bruk det du har, gjerne en mozarella også
  • "italiensk pølse" - jeg bruker Salami Siliana, nydelig på pizza
  • Spekeskinke
  • Oliven


    Bak ut pizzadeigen til en stor rund pizza, på et bakepapir
    Bre tomatsaus over deigen
    Legg på ost - enten skivet eller revet
    Legg toppingen over osten, skiver av pølse, spekeskinke og oliven
    Fordel tilslutt en mozarella revet i store biter på toppen
     
    Stekes i ovn, helst på pizzasten eller pizzastål om du har, 8 minutter på 300 grader
    Går ikke ovnen til 300 må du legge på litt steketid, ca 12 minutter på 250 grader - følg med og ta ut pizzaen når den er stekt slik du liker den
    En pizzaspade gjør det enkelt å ta pizzaen inn i ovene og ut igen
    Jeg liker å lage pizzaen på et stekepapir, for å slippe å ha så mye mel på deigen.
    Har du ikke pizzaspade kan du bake ut pizzaen på stekepapir på stekebrett - men da må den steke enda litt lenger

    Server gjerne med litt rukkola, fersk bassilikum og et glass rødvin