FISKEKAKER


  • 1/2 kg fisk
  • 1 ss hvmel
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss salt
  • 1/2 løk
  • 1/2 ts Pepper
  • 1/2 ts Muskat
  • Spe m H-melk til fin konsistens

  • Meierismør til steking


    Rens fisken, og skjær i 4x4 cm biter
    Ha fisk og 1/2 dl melk i en food prosessor - kjør til jevn masse.
    Spe med melk til deigen er passe fast, stek en prøve fiskekake for å sjekke smak og konsistens
    Fiskekakene stekes på litt over middels temperatur med meierismør i panna

    Det er viktig at fisken er kald, og gjerne også utstyret man bruker. Lager du større porsjon kjøres uansett bare 1/2 kg fisk av gangen i foodprosessoren - oppbevar resten av fisken i kjøleskapet til du er klar til å lage ny porsjon

Fiskekaker er noe vi alltid lager når vi er Nord-Norge. Det aller beste er hvis vi for kolje, denne fisken egner seg godt til fiskemat, de blir hvite og fine og man kan spe med ganske mye melk. Men det er ikke hvert år vi får kolje. Derfor er det fint at seikaker er like godt, de blir litt gråere i fargen, men smaken er nydelig. Man kan også lage fiskekaker av torsk, men torsken tåler ikke å bli spedd like mye som kolje og sei
Gressløk er både fint og godt i fiskekakene, finklipp gressløken og bland inn i deigen. Ikke kjør foodprosessoren lenge med gressløken i, da blir gressløken mer finhakkket enn du hadde tenkt deg