Knekk egg i en bolle, tilsett fløte, salt og gressløk. Pisk godt sammen med en gaffel
Stek i panne m smeltet smør på middels varme, til alt er fast, men fortsatt blankt. Viktig å røre hele tiden, jeg rører med slikkepott siden jeg har kuttet ut teflonpanne
Det går helt fint å steke eggerøre - og pannekaker for den saks skyld - i en god panne uten belegg.
Eggerøre er mitt favorittpålegg, som jeg lager hver helg, og ett herlig barndomsminne. Husker godt at pappa og jeg kom hjem etter å ha tatt opp garn i Gorningen, mamma holdt på å lage eggerøre - og jeg fikk saks for å gå ut å hente gressløk på hushjørnet.
Heldigvis har jeg fått datteren min også til å elske eggerøre - og jeg har holdt henne langt unna overstekt eggerøre - som er noe av det verste jeg vet.
Aller best med nyklippet gressløk, men på vinteren er gressløk klippet opp i glass og fryst en super erstatning. Mye bedre enn de kjedelige pottene man får kjøpt, og veldig mye bedre enn tørket gressløk som smaker høy.
Jeg har funnet ett sted med "vill" gressløk hvor jeg klipper mange liter og fryser ned