Vannbakkels
Kok opp vann og smør, trekk kjelen til side og tilsett mel
Sett kjelen på plata igjen og rør kraftig over sterk varme (ikke så sterk varme at det brenner seg da...)
Rør kraftig til massen slipper kjelen
Avkjø litt før eggene røres inn, ett av gangen
Sprøyt ut på bakepapir, eller legg dem opp med 2 ts
Stekes ved 200 grader i 30-45 minutter
Viktig at du ikke åpner døren den første halvtimen iallefall
Vannbakkelsene tåler heller ikke trekk rett etter du har tatt dem ut av ovnen, jeg avkøler dem gjerne i ovnen med døra på gløtt
Vaniljeis
Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte og vaniljestang og frøene. Ta kjelen til side og la trekke ca 20 minutter
Pisk eggedosis av egg og sukker, tilsett fløtemelken under omrøring
Varm forsiktig opp blandingen til den tykner
Kjør blandingen i iskremmaskin til den er ferdig
Karamellsaus
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele på sterk varme, la stå til sukkeret er smeltet og fargen er passe brun, mørkere farge gir bitrere karamell
Ta kjelen av platen, tilsett smør og rør rundt, tilsett fløten, la koke 2-3 minutter til sausen har passe konsistens
Tilsett en klype maldonsalt om du vil lage salt karamellsaus
Avkjøl
Del avkjølte vannbakkels i to, fyll med vaniljeis og topp med karamellsaus
Server med portvin for eksempel :) Jeg har laget dette på nyttårsaften et par ganger, det ble godt mottat!