ØRRET MED RISOTTO


  • 180 g laks per person

  • 60 g risottoris per porsjon
  • 1/4 l fiskekraft
  • 1 skvett hvitvin om du har
  • 1 charlottløk

  • 1 fedd  hvitløk

  • 30 g parmesan

  • 50 g frosne erter
  • 2-3 ss olivenolje

    Stek løken blank i olivenolje, tilsett ris og rør godt rundt. Kok inn en skvett hvitvin om du har. Tilsett kraft litt etter litt, må røre mye. Kokes i 18 minutter. Tilsett erter og parmesan. Smak til m sitron, salt og pepper. Trenger ikke mye salt, siden parmesan er ganske salt.


    Salt og peppre laksen 15-20 minutter før den skal inn i ovnen
    Stekes på 160 grader til kjernetemperaturen er 46 grader, da flaker laksen seg perfekt
    Litt avhengig av fiskestykket tar det 15-18 minutter
    Det er bedre at fiske venter noen minutter på risottoen, enn omvendt

    Serveres med rukkola som er vendt i litt olje, salt og pepper