3 gulerøtter i tynne skiver
1/8 kålhode
1 boks minimais
1 boks vannkastanjer
1 pose sukkererter
4 dl kokosmelk (1 boks)
Saften av ½ lime
1 ss red curry paste, hjemmelaget
1-2 ss Fiskesaus
1-2 ss soyasaus
Red Curry paste
Rens chilli og ingefær, ta av de ytterste bladene på sitrongresset og kutt det litt opp, kjør alt sammen med stavmikser
Holder seg et par uker i kjøleskapet
Kutt fisken i 3 x 4 cm biter, benfritt, ta på salt og pepper, la stå 15-20 min på benken med krydder (mens du tilbereder grønnsakene)
Wok alle grønnsakene, gulrøtter og kål er det som trenger lengst tid her da, resten trenger bare varmes opp
Hell over kokosmelk, lime og currypaste – smak til med sausene
Kok opp og rør det sammen
Legg på fisken og la den trekke på toppen til den er ferdig, 3-5 minutter
Serveres med ris og frisk korrinder
Skjær bifftomater og tomater i skiver, legg dem i en ildfast form med cherrytomatene, charlottløk og hvitløk - bak i ovnen på 160 grader i 1 time
Ha tomatene over i en kjele, tilsett fiskekraften og la koke 10-15 minutter.
Smaksett suppebasen med salt og urter.
Skjør grønnsakene i fine strimler. stek dem raskt i litt olje før du tilsatter dem i suppa og kokte 3-4 min til. Tilsett så fisken, og la den trekk i suppen 2-3 minutter.
Rens blåskjellene, kast skjell som er skadet, eller døde. Damp blåskjellene i litt hvitvin
Rens rekene og surr dem 30 sekunder i olje og hvitløk
Tilsett blåskjell og reker i suppa
Serveres med focaccia, aiolii og gjerne roille, en artig paprikasaus for de som har lyst på det