WOK MED SVINEKJØTT OG NUDLER


  • 250 g nudler
  • 200 g svinekjøtt
  • 1 rød paprika
  • 100 g champignon
  • 1 purre
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ss red curry paste
  • olje
  • saften av 1 lime
  • 2-3 ss fiskesaus
  • 2-3 ss soysasaus


Kok opp 2 liter vann med 1 ss salt, kok nudlene 3 minutter

Stek champignon, svinekjøtt, paprika og purre i olje. Tilsett nudler, kokosmelk, currypaste og kok opp. Smak til med fiskesaus, soyasaus og lime


Server med limebåter, frisk korriander og gjerne finkuttet chili

Denne retten er inspirert av en lunsj vi fikk servert på Vestlia på Geilo, da vi var der på en aplinhelg med jobben til William for mange år siden. Jeg hadde ikke smakt noe lignende da, men synes det smakte veldig godt - de vi satt sammen med likte også maten veldig godt. Noen dager etter vi kom hjem prøvde jeg å lage retten vi hadde spist, mener at jeg fikk det ganske likt - men det er ikke sikkert det har mer til felles med originalen enn nudler, svinekjøtt og kokos. Vi synes iallefall dette veldig godt, og jeg har laget dette mange ganger.


Man kan bruke hva som helst av svinekjøtt her, som er mørt nok til å bruke i wok - det fungerer også godt med rester. I dag brukte jeg rester av ribba fra jula, som jeg hadde fryst ned.