KARAMELLPANNACOTTA MED SJOKOLADEGANACHE


Sjokoladeganache


  • 100 g melkosjokolade m havsalt
  • 1 1/2 dl fløte


Karamellpannacotta

  • 100 g sukker
  • 1 1/2 gelatinplate
  • 3 dl fløte
  • 1 dl H-melk
  • litt salt


Ganache

Finhakk melkesjokoladen og ha den i en bolle
Varm opp fløten og hell den over, la stå et minutt før du rører sammen og fodeler i porsjonsformer
La stå kaldt 1 time før å stivne

Pannacotta
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du gjøre klar pannacottaen
Lag gylden karamell av sukker og vann, tilsett til salt
Varm opp fløten og hell den over karamellen, rør sammen, la koke litt om du må det for å ikke få karamellklumper. Sil om nødvendig
Rør oppbløtte gelatinplater inn i blandingen - avkjøl helt før du heller over sjokoladeganache, om pannacottaen er varm vil de to lagene blande seg, like godt, men ikke så stilig :)
Avkjøl minst 4 timer, men man kan godt lage desserten dagen i forveien.

En nydelig dessert som jeg har laget på nyttårsaften flere år. Her er den pyntet med høvlet melkesjokolade på toppen, har også sprayet pynten på toppen med gullspray (matspray da...) men det glemte jeg i fjor, da dette bildet ble tatt
Oppskriften er hentet fra Ida Gran-Jensen sin blogg