PASTA BOLOGNESE


  • 400 g kjøttdeig
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/2 sellerirot eller 2-3 stilker stangselleri
  • 3 gulerøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 boks tomatpure
  • 2 bokser tomater
  • 1 potte timian
  • 2-3 kvister rosmarin
  • 2-3 laurbærblad
  • 1 glass rødvin



Brun kjøttdeig, tilsett finhakket løk og stek den blank, tilsett hvitløk og fres litt. Tilsett tomatpure og la frese litt i panna for å fjerne råsmaken.

Tilsett finhakkede grønnsaker, urter og 1 glass rødvin
Kok 1-2 timer - gjerne lenger
Sausen kan med fordel lages på morgenen, eller dagen før - og bare varme opp når man skal spise middag. Smaken i en gryte setter seg når den får stå litt