FISKESUPPE


  • 300 g fisk - gjerne litt forskjellig
  • 10-15 blåskjell
  • 200 g reker
  • 2 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 1 gul løk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1/2 sellerirot
  • 2 gulerøtter
  • 1 bunt vårløk
  • 1 l fiskekraft
  • 2 dl fløte
  • 1 neve dill
  • 1 neve kruspersille
  • saften av 1/4 sitron
  • salt og pepper
  • olivenolje

    Rens fisken og del den i 2 cm terninger, hvis du ikke har kjøpt ferdig fiskesuppeblanding, som min fiskebutikk har. Legg fisken på et fat og ha på salt så det kan trekke litt inn mens du gjør suppa klar
    Stek finsnittet gul løk i olje til den er blank, tilsett 3 fedd hvitløk og stek i 30 sekunder til. Hell på 2 dl hvitvin og kok opp
    Damp rensede blåskjell i vinen til de åpner seg. 2-3 minutter under lokk. Ta ut skjellene og oppbevar dem i en bolle til suppa er ferdig
    Tilsett fiskekraft, fløte og grønnsakene, kok 4-5 minutter
    Rens rekene og fres dem 1/2 minutt i 1 fedd hvitløk og smør i en panne
    Smak til med salt, pepper og sitron. Tilsett finhakkede urter. 
    Ha så i fisken og rør rundt, fisken trenger ikke mer enn et minutt i gryta, ha til slutt oppi blåskjellene og rekene og server straks

    Gjerne med loff og aiolii - her hadde vi hvitkløksloff inntil
    Og et deilig glass hvitvin