BOUILLABAISSE


  • 2 bifftomater
  • 5 vanlige tomater
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 charlottløk
  • 1 l fiskekraft
  • 1 neve persille
  • 1 neve timian


  • 3 neper
  • 1 sellerirot
  • 1 fenikkel


  • 300 g kveite
  • 300 g laks
  • 300 g reker
  • 1 kg blåskjell
  • Hvitvin til å dampe blåskjellene



Skjær bifftomater og tomater i skiver, legg dem i en ildfast form med cherrytomatene, charlottløk og hvitløk - bak i ovnen på 160 grader i 1 time
Ha tomatene over i en kjele, tilsett fiskekraften og la koke 10-15 minutter.
Smaksett suppebasen med salt og urter. 
Skjør grønnsakene i fine strimler. stek dem raskt i litt olje før du tilsatter dem i suppa og kokte 3-4 min til. Tilsett så fisken, og la den trekk i suppen 2-3 minutter.
Rens blåskjellene, kast skjell som er skadet, eller døde. Damp blåskjellene i litt hvitvin
Rens rekene og surr dem 30 sekunder i olje og hvitløk

Tilsett blåskjell og reker i suppa

Serveres med focaccia, aiolii og gjerne roille, en artig paprikasaus for de som har lyst på det