BIFFSALAT


  • 400 g indrefilet i ett stykke
  • 1/2 vestfoldsalat
  • 10-12 cherrytomater
  • 1 avokado
  • 2 vårløk
  • 10 redikker
  • 10 sukkererter
  • rikelig med frisk korriander


  • 3 ss soyasaus
  • 2-3 ss fiskesaus
  • saften av 1 lime
  • 1 chili
  • 1 ss sukker


Bland dressingen


Brun kjøttstykket i olje, krydre med salt og pepper
Stek ferdig i en ildfastform i stekeovnen på 150 grader, kjernetemperatur 56 grader - la hvile 10 minutter på benken

Mens kjøttet steker gjør klar salaten
Riv opp vestfoldsalat og fordel på 2 asjetter, del sukkererter i 2 cm biter og strø over, snitt opp reddikene og fordel over - samme med vårløken
Rens 1 avokado, skjær i skiver og fordel
Skjær til slutt opp biffen i 8 mm tykke skiver og anrett over salaten. Ringle over dressingen og strø over rikelig med frisk korriander

Serveres med god, gammeldags Corona, ikke nymotens covidvarianter....