løk
paprika
sjampinjong
Kjøttet skjære i biter og tørkes
Varm opp olje i frityrgryta til 180 grader. Når det freser rundt treskaftet på en sleiv er temperaturen rett, om du ikke har termomter
Pass på at du ikke har for mye olje i gryta, det stiger litt og freser når man tar i kjøttbitene
Tidligere når jeg har laget fondue har vi stekt grønnsakene også i fondugryta, men det tar litt tid, og det føles som ganske fet mat når man spiser det - så de siste gangene har jeg stekt paprika og løk i en form i ovnene, og sjampinjong i en gryte på ovnen
Del sjampinjongene i 4, stek i smør, krydre med salt, pepper og frisk timian
Jeg bruker gjerne en blanding av sjampingjong, og armoasjaminjong. Man kan også ha i andre sopper
Serveres med kok ris og gode dipsauser. Vi kommer ikke utenom aiolii, men har også prøvd ostesaus, chilimajones, chimichurri og tousound island