Jeg liker og koke tomatsausen lenge. Vet at mange bruker rå tomatsaus, men jeg er glad i langkokt pizzasaus som virkelig får sødmen fra tomatene til å sette seg. Man kan gjerne lage stor porsjon her, og fryse ned passende porsjoner i glass, sausen er like god - og du har veldig enkel middag en dag med litt dårligere tid til å lage middag
I oppskriften skriver jeg tomater fra boks, det må være italienske og gjerne økologiske. Billige tomater blir aldri så søte som gode italienske. Du kan også bruke ferske tomater selvsagt, av god kvalitet. Har du ferske tomater du ikke rekker å spise opp kan de bare fryses hele og kastes rett i pizzasausgryta.
Saus til pizza til 4 personer
2-3 gule eller rødløk
1 boks gode tomater.
3-5 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
Ferske urter - f.eks. masse timian og et par rosmarinkvister
Ha gjerne også i bassillikum, men den må tilsettes når sausen er ferdig kokt - ellers forsvinner den flyktige smaken
Sauter løken i olivenolje til den er blank, tilsett hvitløk - knust og finhakket, la hvitløken steke maks 1/2 minutt. Tillsett tomater og urter, la småkoke 1 time eller mer.