PASTA CARBONARA


per porsjon;

  • 100 g pasta
  • 50 g bacon
  • 1 charlottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg 
  • 30 g parmesan
  • 1/2 dl fløte


Kok pastaen, jeg liker best buccatini til carbonara

Stek bacon et par minutter, tilsett charlottløk og stek til den er blank. Tilsett finhakket hvitløk og dra pannen av platen

Hell vann av pastaen, tilsett bacon og løk, og ha kjelen på middels varme

Tilsett pisket egg og fløte, rør godt, pass på at det ikke kogulerer nå, pasta ala eggerøre er ikke så fantastisk godt... tilsett parmesan og rikelig med svart pepper. Gjerne litt krydderurter hvis du har, persille eller basillikum f.eks - skal ikke være det, men blir godt ;)


Server aller helst med et glass rødvin 

 

 

Pasta carbonara er min faste midddag hvis jeg har dårlig tid, det tar kun tiden det tar å koke god pasta å lage en god carbonar. Vi spiste noen fantastisk gode carbonara'er i Roma, sannsynligvis noen av de beste jeg har spist. Pasta Carbonara har også vært en av William sine favorittretter, så han bestiller alltid dette i løpet av ferien når vi er på reise. Vi spiste en forferdelig eggerøre-variant på en Italiensk restaurant i Bergen for mange år siden... dette er vel hovedgrunnen til at jeg så og si aldri har bestilt Pasta Carbonara på utsiden av Italia siden da :)