KOKOSMELKPANNACOTTA MED JORDBÆR OG MYNTEPESTO


  • 4 dl kokosmek
  • 90 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatinplater


  • 200 g jordbær, helst økologiske
  • myntepesto


Kok opp kokosmelk med sukker, tilsett frøene fra vaniljestangen
La gjerne hele vaniljestangen også trekke i kokosmelken 10-15 minutter, men jeg pleier å bare bruke frøene og spare selve stangen til å lage vaniljesukker -det blir god smak av bare frøene også
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, klem ut vannet og rør dem ut i 1/2 dl varmt vann, eller litt varm kokosmelk
Tilsett den oppløste gelatinen i kokosmelk blandingen, hell i porsjonsformer og avkjøl, la den stå i kjøleskap til den er stiv. Det tar 2-3 timer

Myntepesto er fra Trines matblogg; mynte, pinjekjerner og brunt sukker kjøres til pesto i hurtigmikser eller m stavmikser. Artig smak til jordbærene og pannacottaen, men ikke noe for barna jeg har servert den til